Elektrownia a podłączenie do sieci

Sterowanie elektrownią, elektronika, schematy, podłączenie do sieci, itd...

Elektrownia a podłączenie do sieci

Postprzez Jimmik » 21.03.2011, 19:12

Witam. Jestem w trakcie produkcji "Amerykanki". Proszę mi powiedzieć czy jest taka możliwość i jak to zrobić aby urządzenia w moim domu mogły pobierać prąd z amerykanki jak i z sieci. Chciałbym zrobić to w ten sposób aby zaoszczędzić trochę prądu.
Jimmik
 
Posty: 1
Dołączył(a): 21.03.2011, 19:08

Re: Elektrownia a podłączenie do sieci

Postprzez Waldemar Pachoł » 21.03.2011, 22:20

Tu znajdziesz m.in. odpowiedź: www.mala-elektrownia.ovh.org
...bo czasami wystarczy rozebrać i dobrze przedmuchać.
Jestem b. rzadko przed monitorem, choć staram się jak mogę - brak czasu. Jeśli szukasz kontaktu bezpośredniego to monitorowany jest tylko mail firmowy.
Avatar użytkownika
Waldemar Pachoł
 
Posty: 1210
Dołączył(a): 17.08.2008, 20:49
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: Elektrownia a podłączenie do sieci

Postprzez kisoft » 14.09.2012, 12:23

Ja będe podłanczał amerykankę pod falownik solarny oczywiście po wyprostowaniu napięcia a falownik bezpośrednio do sieci .
kisoft
 
Posty: 208
Dołączył(a): 23.11.2011, 1:06


Powrót do Sterownia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron