Wiatrakom stop!

O wszystkim i o niczym...

Wiatrakom stop!

Postprzez Waldemar Pachoł » 05.01.2012, 22:20

http://stopwiatrakom.eu/

Jak widać na załączonym obrazku elektrownie wiatrowy wywołują ślepotę u kur, krowy nie dają mleka, ludzie dostają raka. Generalnie elektrownie wiatrowe są powodem większości problemów społecznych, zdrowotnych i kulturowych.
Komentarza brak...
...bo czasami wystarczy rozebrać i dobrze przedmuchać.
Jestem b. rzadko przed monitorem, choć staram się jak mogę - brak czasu. Jeśli szukasz kontaktu bezpośredniego to monitorowany jest tylko mail firmowy.
Waldemar Pachoł

Re: Wiatrakom stop!

Postprzez malik222222 » 16.01.2012, 14:12

Ciekawe, bo oddychanie obecnym powietrzem też jest niezdrowe i jakoś wszyscy oddychają i nikt nie protestuje.
malik222222

Postprzez Waldemar Pachoł » 16.01.2012, 15:55

No takie czasy.
Wszyscy chcą mieć komórki - ale nadajniki (stacje bazowe) to nie obok nich.
Wszyscy chcą jeździć jak Niemcy - po szerokich i bezpiecznych "autobanach" ale jak już coś takiego budują to nie daj Boże koło mnie. ;)
Jestem b. rzadko przed monitorem, choć staram się jak mogę - brak czasu. Jeśli szukasz kontaktu bezpośredniego to monitorowany jest tylko mail firmowy.
Waldemar Pachoł

Postprzez Maciek » 17.01.2012, 0:28

malik222222 napisał(a):Ciekawe, bo oddychanie obecnym powietrzem też jest niezdrowe i jakoś wszyscy oddychają i nikt nie protestuje.

Mało tego to jeszcze trzeba za to płacić np. nad morzem:)
Maciek

Postprzez sasza60 » 19.02.2012, 12:25

Takich nigdy nie wybierać,mają nas za zło.Co na to rodacy?
Załączniki
Marszalek Calbecki.jpg
Zło w urzędzie.
sasza60

Postprzez Waldemar Pachoł » 31.07.2012, 14:18

Blisko, blisko coraz bliżej... http://www.moja-ostroleka.pl/czerwin-pr ... 484,5.html

Dziękuję Panie Boże za normalnych sąsiadów, co im nie przeszkadzają niebezpieczne (a w zasadzie mordercze) infradźwięki...
Choć z drugiej strony jeśli wierzyć Komitetowi Protestacyjnemu - 300 metrów to odległość niezgodna z Prawem.
Waldemar Pachoł

Postprzez TOMMASZ » 18.08.2012, 10:58

Taki już jest ten nieujarzmiony Naród,myślenie typowe i tylko o sobie.Ale jak zapada ciemność,to płaczą że im zimna i średniowiecze.
Idąc takim tokiem myślenia,to pozostają tylko elektrownie jądrowe.Szkoda gadać. :(
Nie udzielam porad na PW.
TOMMASZ

Postprzez Waldemar Pachoł » 30.08.2012, 14:14

Jest ciąg dalszy i...
Zdanie wyrwane z kontekstu:

Przypomnijmy, że mieszkańcy obawiają się nie tylko dokuczliwego hałasu, ale również niebezpiecznych dla otoczenia fal infradźwiękowych, które według nich rozchodzą się w promieniu nawet powyżej 10 km.

Mój wiatrak zabija ludzi w promieniu 10km :(.

więcej: http://www.moja-ostroleka.pl/czerwin-pr ... 271,2.html

Posiadanie lub zamieszkiwanie w sąsiedztwie el.wiatrowej powoduje:
1. utratę zdrowia,
2. na świat mogą przyjść dzieci z wadami rozwojowymi, a dzieci będą miały gorszy rozwój psychofizyczny,
3. wstrzymanie rozwoju miejscowości położonych w pobliżu farm wiatrowych
i powolne ich wymieranie, gdyż nie będzie można pobudować nowych budynków w promieniu 3 km od wiatraków - centrum gminy bez przyszłości,
4. spokojne życie mieszkańców zamieni się w koszmar (osoby, które doświadczyły tego na własnej skórze mówią o "piekle"),
5. na niebezpieczeństwo spowodowane wysoką awaryjnością wiatraków, oderwane łopaty wirnika mogą lecieć na odległość nawet 900 metrów, podobnie jest ze spadającym zimą lodem,
6. spadek cen gruntów - nikt nie będzie zainteresowany ziemią w pobliżu wiatraków, ewentualnie za bardzo niską cenę, trudno jest mówić o agroturystyce i jej rozwoju na takim terenie,
7. świadome zniszczenie środowiska wokół farm wiatrowych - masowe ginięcie ptaków, wytworzenie mikroklimatu, wzrost temperatury, wysuszanie ziemi i jej jałowienie.
Waldemar Pachoł

Postprzez TOMMASZ » 30.08.2012, 19:13

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

;)
TOMMASZ

Postprzez Wiatrakowiec » 30.09.2012, 13:38

śmieszne to jest to lepiej jest budować elektrownie atomowe jak jebnie to raz a porządnie i dzieci bd sie rodzić zdrowe ziemia w okół też będzie miała wspaniałą cenę ...
ludzie pomyślcie energii trzeba abo zagrzać wodę w czajniku elektrycznym ....
Wiatr jest za darmo ...
Wiatrakowiec

Postprzez TOMMASZ » 30.09.2012, 20:39

Wiatrakowiec napisał(a): jak jebnie .

trochę mnie to irytuje :twisted:
TOMMASZ

Powrót do Na każdy temat...