Jest ciąg dalszy i...
Zdanie wyrwane z kontekstu:
Przypomnijmy, że mieszkańcy obawiają się nie tylko dokuczliwego hałasu, ale również niebezpiecznych dla otoczenia fal infradźwiękowych, które według nich rozchodzą się w promieniu nawet powyżej 10 km.
Mój wiatrak zabija ludzi w promieniu 10km

.
więcej:
http://www.moja-ostroleka.pl/czerwin-pr ... 271,2.htmlPosiadanie lub zamieszkiwanie w sąsiedztwie el.wiatrowej powoduje:
1. utratę zdrowia,
2. na świat mogą przyjść dzieci z wadami rozwojowymi, a dzieci będą miały gorszy rozwój psychofizyczny,
3. wstrzymanie rozwoju miejscowości położonych w pobliżu farm wiatrowych
i powolne ich wymieranie, gdyż nie będzie można pobudować nowych budynków w promieniu 3 km od wiatraków - centrum gminy bez przyszłości,
4. spokojne życie mieszkańców zamieni się w koszmar (osoby, które doświadczyły tego na własnej skórze mówią o "piekle"),
5. na niebezpieczeństwo spowodowane wysoką awaryjnością wiatraków, oderwane łopaty wirnika mogą lecieć na odległość nawet 900 metrów, podobnie jest ze spadającym zimą lodem,
6. spadek cen gruntów - nikt nie będzie zainteresowany ziemią w pobliżu wiatraków, ewentualnie za bardzo niską cenę, trudno jest mówić o agroturystyce i jej rozwoju na takim terenie,
7. świadome zniszczenie środowiska wokół farm wiatrowych - masowe ginięcie ptaków, wytworzenie mikroklimatu, wzrost temperatury, wysuszanie ziemi i jej jałowienie.
...bo czasami wystarczy rozebrać i dobrze przedmuchać.
Jestem b. rzadko przed monitorem, choć staram się jak mogę - brak czasu. Jeśli szukasz kontaktu bezpośredniego to monitorowany jest tylko mail firmowy.