przez LONIC » 16.11.2012, 18:46
malik. Napisałem do Rometa:) Cena to 35000 zasięg 50km prędkość 50 km/h Masakra ale chociaż całkiem fajnie wygląda. Jakby jego osiągi były po 80 i cena 20 tyś to nawet bym się zainteresował. Postępy są takie że czekam na zegar i tworzę powoli całą misterną sieć połączeń i kabelków do oświetlenia działki. Niektóre żarówy te po 60 smd 3,5W włączane manualnie, będą mi podświetlały brzozy od dołu do góry. Uwierz mi w lato to jest super efekt jak światło podświetla biało-czarny pień i rozpyla się po liściach. Tego będzie około 4-5 szt. i będzie żarło ok. 2A Tworzę też oświetlenie które będzie przy furtce i bramie włączane zmierzchowym bo teraz ciemno jak w du... i klucza odpowiedniego nawet nie mogę znaleźć:) i to będą małe żaróweczki po 5 smd( kupiłem ich 10 szt po 3,49 zł szt), dają wystarczająco światła aby widzieć kto jest przed furtką no i dać sobię radę z nieszczęsnymi kluczami, dam 4 szt. Następny obwód to podświetlenie na całej rozciągłości działki roślin niskich liściastych tak aby też można było swobodnie po działce chodzić i widzieć co się ma pod nogami itp. I te rzeczy już są w fazie tworzenia. Niestety ale najwięcej można wykonać w weekendy ponieważ jak wracam z pracy to jest już ciemno i zimno i gó... widać i te klucze co się plączą itd:) Przeniosłem też, po ciemku i po pracy, z latarką w zębach panel na dach garażu (był na ścianie) bo tam ma bezpośredni dostęp do słoneczka i nic mu nie zasłania. Borykam się z kiepskim aku i jak na razie nie chcę na zimę inwestować w nowy. Dni są krótkie, zachmurzenie spore a mimo to jakoś tam podładuje.Regulator kurczę polecam steca i najlepiej 10A z możliwością regulowania świecenia odbiorników po zmierzchu. Fajna sprawa i wkurzam się że przysępiłem i nie kupiłem takiego i teraz się pierdzielę w jakieś zmierzchowe i zegary. Steca kosztuje coś koło 100 zł i ma w sobie zmierzchowy i nastawę ile godzin po zmierzchu mają działać odbiorniki. Ja kupiłem tani 5A za 49 zł plus przesyłka więc 70 zł. Do tego zmierzchowy 70 zł i teraz zamówiłem zegar za pewnie wyjdzie 40 zł. Jednym słowem regulator steca jest podobno niezawodny i wszechstronny i w sumie jakbym go kupił to bym zaoszczędził.LONIC
Ostatnio edytowano 16.11.2012, 18:59 przez
LONIC, łącznie edytowano 1 raz