Uratuj wiatraki

O wszystkim i o niczym...

Uratuj wiatraki

Postprzez sasza60 » 01.04.2012, 16:35

Rozsyłajcie tą wiadomość youtube.com/watch?v=o70NVTExKBQ&feature=youtu.be
sasza60

Re: Uratuj wiatraki

Postprzez Waldemar Pachoł » 01.04.2012, 19:59

Nie bardzo rozumiem...
politycy przygotowują ustawę dzięki której odnawialne źródła energii mogą zniknąć z naszego krajobrazu

i czytając dalej...
Według rządowych planów do 2020 roku zainstalowana moc w elektrowniach wiatrowych ma być czterokrotnie większa niż obecnie (6500 MW).

Jedno zdanie z w/w strony zaprzecza drugiemu.

No i akcję wspiera greenpeace który nie tak do końca jest za energią z wiatru. Dziwne sprawy się dzieją.
...bo czasami wystarczy rozebrać i dobrze przedmuchać.
Jestem b. rzadko przed monitorem, choć staram się jak mogę - brak czasu. Jeśli szukasz kontaktu bezpośredniego to monitorowany jest tylko mail firmowy.
Waldemar Pachoł

Re: Uratuj wiatraki

Postprzez lukiszyszunia » 16.02.2014, 20:06

Waldemar Pachoł napisał(a):
No i akcję wspiera greenpeace który nie tak do końca jest za energią z wiatru. Dziwne sprawy się dzieją.

Ten cały Greenpeace i obrońców praw wszelakich to na Marsa wysłać. W czym wiatraki przeszkadzają?. Bo krety muszą się przeprowadzić, a ptaki je omijać?. Ile nadrobią?. 5 km na całej trasie?. A jak to się ma do tysięcy przebytych kilometrów. Greenpeace niech się zajmie tym co ludzie do pieców wrzucają, a nie problemy robi ludziom, którzy próbują cokolwiek zrobić aby uniezależnić nas od paliw kopalnych.

Znajomy buduje dom we wsi na skraju Puszczy Bolimowskiej w woj. łódzkim. Taki to rezerwat przyrody, że samoloty podchodzące do lądowania na Okęciu zrzucają nad tym rejonem paliwo przed lądowaniem, a sami mieszkańcy palą czym się da. Łącznie z oponami. Wieczorem wyjść się na dwór nie da, bo tak jest nadymione.
Nie reaguję na stwierdzenia "to się nigdy nie zwróci", "szkoda kasy", itd. Mam to w d.pie. Pieniędzy do grobu nie zabiorę.
Jestem za energią atomową. Na moim ogródku możecie postawić reaktor.
lukiszyszunia

Powrót do Na każdy temat...