set napisał(a):Zacząłem kleić magnesy przerwa pomiędzy biegunami to 4.5mm czyli gęsto będzie.
set napisał(a):Niestety magnesy nie chcą się trzymać więc trzeba będzie kleić na czymś mocniejszym.
set napisał(a):Kleiłem Patexem ale dzisiaj kupiłem Beko
Tomek jak ty kleisz ?
Wkleiłem 2/3 magnesów (ogólnie jest ich 288 szt), wczoraj jak kleiłem środkowe magnesy bieguna to było fajnie a dzisiaj masakra jakaś z jednej strony odpycha a z drugiej przyciąga(jakby nie było to N45), palce w stanie kiepskim po tym kleju.Co do kleju Beko to jest całkiem fajny taki żel, trzyma nieźle chociaż zdarza się że jakiś magnes odpadnie ale to wynika raczej z błędu w klejeniu.Tak się zastanawiam czy może zamiast zalewania w żywicy może wysmarować wirnik poxipolem i dopiero przetoczyć.
Link do kleju
http://www.beko-gmbh.pl/produkt-123.html
set napisał(a):Tomek jaką masz odległość pomiędzy magnesami a stojanem.
set napisał(a):No i jest lipa przez duże L po przetoczeniu wirnika i włożeniu w stojan jest tak potężny moment zaczepowy że muszę się dobrze przyłożyć żeby zakręcić.
set napisał(a):Dałem dwa zęby i żłobek, co dziwne wkleiłem jeden rząd magnesów i zaczepu nie było w ogóle.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości